| « Het nieuwe voetbal seizoen | Geslaagde Onderlinge wedstrijd Ritmische Gymnastiek » |

Follow up:
Ook nu is de oplichter nog actief en bied caravans (met een Nederlands kenteken en ook hier geregistreeerd) aan voor een prijs die ver onder de werkelijke marktwaarde ligt waardoor er op een dag zo'n 300 hits zijn. Er kan niet geboden worden, alleen een e-mail gestuurd als je geinteresseerd bent. Velen zullen dat doen omdat de prijs duizenden euro's lager is. De advertentie is dezelfde dag ook weer van Marktplaats verdwenen en is nu door Marktplaats geblokkeerd. Geen nood, hij verzint gewoon een
andere naam. Hij heeft er al meerdere gebruikt zoals: Patrick McBurney en Thomas Heverin. Vervolgens krijg je een e-mail terug van (op dit moment) ene Mark Robinson uit Glasgow U.K. met een heel verhaal en daarna het voorstel om de caravan naar Nederland te verschepen via een shipping company (de z.g. Third Party) op wiens rekening het geld kan worden overgemaakt. Het is veilig voor zowel de koper als de verkoper omdat de third party het geld bewaard en na een testperiode van 5 dagen en het bericht van koper dat hij de caravan wil behouden wordt het geld pas overgemaakt naar de verkoper. Zo niet, dan wordt de caravan weer opgehaald en krijgt de koper het geld terug. Deze constructie is ook vermeld op de vermeende site van de shipping company Grand-Cargo.tk Ziet er zeer betrouwbaar uit !! Bullshit !!! De Shipping Company bestaat niet, het rekeningnummer is dat van George Chiriac op een kleine bank ergens in Spanje en je bent gewoon je geld kwijt. De foto's van de prachtige caravan worden in Nederland gemaakt of gedownload van de site van een caravanhandelaar en de oplichter doet alsof het zijn caravan is. Ik heb
een FENDT 470 TF uit 2001 (kenteken nagetrokken bij RDW) 'gekocht" voor € 3.200,-- die ik ook echt heb betaald op 10 juli maar GEEN caravan gezien. Zondag 25 juli werd deze zelfde caravan weer op Marktplaats aangeboden alsmede een Hobby 460 UFE uit 2002. Dezelfde zondag ontving ik een mail met de mededeling dat er oponthoud was in de haven maar dat de caravan maandag of dinsdag (gisteren) zou arriveren. Wat een
lef he ??
De oplichter gebruikt het volgende e-mailadres: fam.robinson68@gmail.com
Maar hij kan natuurlijk heel snel van adres veranderen.
Zelf ben ik even op onderzoek gegaan. De verkoper geeft aan dat de caravan verscheept wordt via de volgende site. (grand-cargo.tk)
Het vreemde hiervan is dat het om een tk domein gaat. Deze domeinen zijn gratis te verkrijgen en kosten dus helemaal niks, vergeleken bij een andere domein, bijvoorbeeld .nl of .be. Waarom wil een bedrijf een gratis domein, je zal zeggen dat een bedrijf wel een beetje geld heeft en dus ook een domein kan betalen, dat komt voor een bedrijf ook wat geloofwaardiger over. Als we naar de site zelf kijken dan wordt er een soort content systeem gebruikt, net zoals deze site. De stijl van de site slaat nergens op. Je verwacht van een site die dingen verscheept toch wel iets van een bootje op de site of een vliegtuig in ieder geval iets waaruit je kan opmaken dat het om een bedrijf gaat die dingen verscheept. Wat deze site gebruikt is een template die thuis hoort in de wereld van de computers of iets van een IT site. Als we op de site wat navigeren komen we uit bij een adres wat thuis hoort in londen:
Headquarters
16 Cathedral Street,SE1 9DE,London,United Kingdom
Telephone: 0044-7092898875
Fax: 0044-7006061161
Het adres bestaat echt volgens google. We gaan verder. Via de site dot.tk kunnen we de eigenaar achter halen van de wel bekende site, althans dat denk ik. We navigeren naar de volgende link http://www.dot.tk/nl/pageA50.html en tikken in het in voerveld grand-cargo. We klikken op volgende. De volgende informatie komt naar boven.
GRAND-CARGO.TK
De door u geselecteerde domeinnaam is een GRATIS geregistreerde domeinnaam. Dat betekent dat, volgens de Algemene Voorwaarden, het eigendom van dit domein is verstrekt aan:
BV Dot TK / Dot TK administrator
P.O. Box 11774
1001 GT Amsterdam
Netherlands
De persoonlijke informatie van alle Dot TK domeinhouders zijn beschermd met de voorwaarden in Dot TK's Privacy Statement. Deze persoonlijke informatie kan derhalve niet worden verstrekt.
MISBRUIK VAN EEN DOMEINNAAM
Indien u misbruik wilt melden, gelieve dan een zo uitgebreid mogelijke Engelstalige email te sturen aan abuse@dot.tk. In veel gevallen worden deze meldingen binnen een werkdag in behandeling genomen.
INBREUK OP AUTEURSRECHT
Indien u wilt aangeven dat iemand uw auteursrecht heeft geschonden, dan kunt u een uitgebreide Engelstalige email sturen aan copyright@dot.tk. Gelieve uw volledige naam en adresgegevens van u en uw organisatie te vermelden. Binnen 5 werkdagen worden deze aangiftes in behandeling genomen.
Dat is vreemd, uit de tekst is te halen dat de gegevens van de klant vanwege de privacy, beschermd worden. Waarom zal een bedrijf zijn bedrijf gegevens laten beschermen? Dit is een klein beetje verdacht. Van elk normaal bedrijf zijn de gegevens op te vragen. En een normaal nederlands bedrijf staat in geschreven bij de kamer van koophandel. Ook blijft het vreemd dat een bedrijf wat in de UK zit geregistreerd staat onder de nederlandse tk domeinen. Kunnen we hier uit op maken dat het bedrijf misschien helemaal niet bestaat en dat de oplichter gewoon vanuit nederland zijn werk doet en misschien wel gewoon een nederlander is
Nogmaals! trap niet in de mooie verkoop praatjes van mensen en vooral niet op internet. Benader die soort dingen met wat argwaan. Zo gauw de gedachten op komt "dit is te mooi om waar te zijn", ga dan op onderzoek uit. Gebruik Google daar is een schat van info te vinden. Het vertrouwen van Wilma is behoorlijk beschadigd en daar is ze vreselijk boos om, en terecht natuurlijk. Misschien is het voor u nog niet te laat....
Het verhaal van Wilma is op TV west geweest. Om het te bekijken klik hier....
This post has 236 feedbacks awaiting moderation...